Tasmania en Victoria, onze vijfde Australië reis

Geheel gebroken met onze zelf gekozen traditie van elke 5 jaar, zijn we in 2018 weer naar Australië gegaan. We hebben drie weken in Tasmanë rondgereisd en daarna 10 dagen in Victoria op uitnodiging en in het gezelschap van Jan en Stewart. Twee Australische vrienden die we in 2005 op een campterrein in Litchfield hebben ontmoet en sindsdien contact hebben gehouden.

In Tasmanië hebben we een identieke camper als in 2010 gehuurd en zijn van Hobart eerst naar het zuiden gegaan om vandaar tegen de klok in een rondje Tasmanië hebben gemaakt. De laatste paar dagen zijn we door het centrum van het eiland heengereden. Vanuit Hobart zijn we teruggevlogen naar Melbourne en werden daar opgewacht door Jan en Stewart voor een trip van 10 dagen door het gebied aan de oostkant van Melbourne.

In Victoria zijn we langs de Bass coast gereden, een gebied even mooi als de Great Ocean Road en soms wel mooier maar veel rustiger. Aangekomen in Gippsland zijn we de Great Dividing Range overgestoken naar de farm van Jan en Stewart bij Benalla. In de omgeving van Benalla hebben we het korte leven van Ned Kelly opgezocht, gegeten bij Sicilianen en in New South Wales geweest. Hiermee zijn we in alle Australische staten geweest (tick). Jammer genoeg komt aan alle plezier een eind en we moesten terug naar Europa.

Lees ons reisverhaal en geniet mee op:

Australië 2018, onze reis naar Tasmania en Victoria

Categorieën: Journey

Berichtnavigatie

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: